Welkom

Op deze pagina's staat zo'n beetje alles wat ik heb over mijn eigen Dreambox image, technische informatie, source code en natuurlijk het image zelf.

Visie

Ik probeer, in navolging van de images van Ronaldd, een stabiel systeem te krijgen die makkelijk te bedienen is voor eindgebruikers, en toch voldoende faciliteiten biedt voor geavanceerde gebruikers. Het eerste doel dat ik voor ogen heb is dat je na installatie meteen beeld hebt op de Nederlandse zenders, zonder eerst allerlei sites an plugins af te moeten struinen. Daarin ben ik nu al redelijk geslaagd.

Voor een stabiel image is het zaak om ook zuinig met het flash geheugen om te springen. De 7025 heeft zijn flash snel vol zitten. Dat komt meestal door het "squashfs", de gecomprimeerde data in het image. Als data overschreven wordt, dan wordt het origineel niet gewist, want het gecomprimeerde deel wordt niet meer beschreven, maar wordt een kopie in het ongecomprimeerde deel gezet. Het gevolg is dat een "update" van iets wat in het image zit ongeveer anderhalf keer zo groot wordt.
Mijn strategie daarbij is om "statische" data, zoals libraries voor het decoderen van DVD audio bijvoorbeeld, zoveel mogelijk in het image te zetten, zodat de compressie ze klein en snel kan opleveren. Minder statische data, zoals de plugin die de playback en user interface verzorgd staat dan in een plugin, die in het niet gecomprimeerde gedeelte terecht komt.

Feedback?

You can reach us through the contact page.