Download?

MiLo is nu PLi...

Omdat ook PLi nu volledig open source is geworden, heb ik mij bij het PLi team gevoegd. Alle MiLo wijzigingen zitten in de OpenPLi images. Daar kun je dagelijks de nieuwste releases - met ook mijn werk erin - downloaden.

Hoe zet ik een image in een nieuwe Dreambox?

Image plaatsen gaat op de DM7025, DM800 en DM8000 op dezelfde wijze. Je hebt een PC nodig en de dreambox moet op het netwerk zijn aangesloten.

  • Download het image (let op het juiste type nummer)
  • Zet de box helemaal uit (schakelaar achterzijde).
  • Houdt de "omlaag" knop naast het schermpje ingedrukt, en zet de box weer aan.
  • Houd de knop in tot er "***STOP***" op het display verschijnt. Eronder staat een nummer, bijvoorbeeld "192.168.1.42".
  • Ga naar de PC, start je browser (IE of Firefox) en ga naar http://192.168.1.42/ (het adres dat op het scherm stond dus).
  • Kies (onderaan) de optie "Update firmware".
  • Kies het NFI bestand dat je gedownload hebt.
  • Wacht tot hij klaar is (balkje loopt naar 100%).
  • Druk nogmaals op de "omlaag" knop aan de voorzijde of zet de box uit en weer aan.

Automatische restore functie

Als je regelmatig een nieuwe versie flasht (op een DM7025 een betere methode dan online upgraden), is het handig om je settings vanzelf terug te laten zetten. Maak hiertoe een directory /hdd/backup en /hdd/backup/enigma2 aan, bijvoorbeeld met mkdir -p /hdd/backup/enigma2. Kopieer de /etc/enigma2/ inhoud hierin, en dan worden de settings en boeketten automatisch hieruit terug gezet zodra je een nieuw MiLo image installeert.

Automatische plugin installatie

Niet echt voor de beginnende gebruiker, maar reuze handig bij regelmatig flashen. Maak een (unix) tekstbestand aan, genaamd /hdd/backup/autoinstall en plaats op elke regel een ipkg naam. Dit zijn dezelfde namen als ipkg list oplevert. Het is ook mogelijk om bestandsnamen te specificeren. Voorbeeld:

enigma2-plugin-extensions-autotimer
enigma2-plugin-extensions-netcaster
/hdd/mt-daapd_0.2.4.2-r0_mipsel.ipk
Installeren van plugins via netwerk werkt alleen als de netwerkverbinding meteen werkt, dus bij gebruik van DHCP. Anders kan de internet server niet bereikt worden.

Feedback?

Ik ben te bereiken via de contact pagina, en op het sat4all of PLi forum